Hyldebo

Du er her: Hjem > Forenings-Info > Angående diget
top
Page

Angående diget

 

 

 

Vedr.: færdsel på oversvømmelsesdiget 

Årsagen til denne skrivelse er, at der nu adskillige gange er opstået ubehagelige episoder i forbindelse med vore påtale om, at man ikke må færdes på diget. 

Herunder heller ikke spadsere med barnevogne, køre på crosscykel og at skolelærer heller ikke må trække afsted med skoleklasser.


Desuden ligger Diget hen over private havearealer, hvor de berørte grundejerne ligeledes ikke ønsker indblik fra offentlig trafik på diget.

Bl.a. er personer fra grundejerforeningerne der påtaler forbuddet overfor personer, som ikke respekterer den ellers entydige skiltning, at man ikke må gå på Diget, blevet overfuset og kaldt skældsord. Bl.a. har dette været tilfældet i Påsken hvor 2 ældre par og 1 Schæferhund givet anledning til påtale uden effekt.

Nogen personer som har trodset skiltningen, har taget afsæt i at "man har været med til at betale for diget, og derfor har ret til at færdes på diget. Dette er en komplet misforståelse.

Baggrunden for forbuddet mod at færdes på Diget
Diget er opført efter mange års gentagne oversvømmelser og er nøje udført efter forskrifterne med lerkerne og et beskyttende græstæppe, som passes og plejes.

En intakt græsvækst på diget er en væsentlig faktor for Digets sikkerhed mod digebrud, idet græs med veludviklede rødder, er en væsentlig del af digets beskyttelseskonstruktion mod slitage i tilfælde af storme med højvande og bølgepåvirkninger. Såfremt græsset nedslides, vil Digets ydre beskyttelse svækkes og derved opstår stor risiko for digebrud ved forhøjede vandstande og tilhørende bølgepåvirkning.

For vor fælles interesse skal det derfor igen indskærpes at man ikke må færdes på diget under nogen form.

Jeg håber, at i har forståelse for situationen, og vil bidrage til, at vi fortsat kan nyde godt af den beskyttelse diget giver.

Mange venlige hilsener

Ivar Green-Paulsen
formand for digelaget
Tlf 40917000

 
top
top
Menu

 

 

  Aktuelt Odden-vejr DMI

  Vejret de kommende dage

 

Årsplan - link

 Farvekoder

Login