![2018 Bestyrelse](./userfiles/images/2018/2018%20Hyldebo%20bestyrelse.jpg)
Download i PDF-format
Bestyrelsens beretning for 2017
2017 har været et stille år – sammenlignet med 2016. Stormene har ikke været så ødelæggende som Bodil og Urd.
Hyldebo Strandvej – ud mod havet – er stadig i en sørgelig forfatning. Bestyrelsen har været i dialog med kystgrundejerne om etablering af en ny vej, Men stadig uden en egentlig løsningsmodel.
Jeg har 16. April talt med Johannes Heyer fra Odsherred Kommune.
Kommunen har bevilget ekstern hjælp (til sig selv, altså kommunen) fra LE34 eller tilsvarende, omkring en ekspropriation på strandgrundene, således at der kan opføres et hjulspor, der sikrer adgangsvej til strandgrundene. Adgangsvejen skal være langtidsholdbar, så den vil være tilbagetrukket temmelig langt fra stranden.
Den nævnte ekspropriation vil være uden erstatning til grundejerne, og en såkaldt tvangs ekspropriation.
Jeg kunne ikke få en tidsramme for sagen.
Vi håber 2018 vil munde ud i en god løsning.
Bestyrelsen havde lavet en ansøgning, og vi var så heldige at modtage et tilskud på kr. 10.000 fra SEAS nve. Beløbet er doneret for at kunne genetablere de 2 bord/bænke sæt på stranden. Vi afventer en endelig etablering af vejen inden vi iværksætter arbejdet.
Kystsikringen Bestyrelsen vil fremadrettet – når spørgsmålet om vejen – har fundet en løsning, forestå mindre vedligeholdelse af den eksisterende kystsikring i det omfang foreningens økonomi tillader det. Kystgrundejerne har for egen regning genetableret Kystsikringen her i starten af 2018.
Vejene Hyldebo Strandvej har nu en del huller, så den skal have en omgang vedligeholdelse og vi forventer atter i år at salte den. De øvrige veje vil vi også kigge på.
Vi kontaktede i januar måned i år FiberNet og bad dem udbedre de skader der er forårsaget på vejene ved nedgravning af fiberkabler. Hvis der er medlemmer, der ser vejskader forårsaget af lastbiler eller maskiner, bedes de fortælle bestyrelsen, hvor det er sket, og om muligt, hvem der har forårsaget skaden. Vi vil derefter forsøge at få skadevolderen til at betale for reparationen. Grundejerne skal huske at beskære beplantningen ud mod vejene, således at også større køretøjer, brandvæsen og renovation kan passere, en nærmere beskrivelse af kravene findes i den grønne folder fra kommunen.
Drænet fungerer udmærket. Hvis det skulle vise sig nødvendigt at skylle det igennem i løbet af foråret, vil vi gøre det. Hvis den røde lampe på pumpestationen lyser, vil vi gerne have, at man ringer til elektrikeren, hvis nummer findes på pumpestationen, han skal dog ikke komme ud i weekenden. Hvis der er grundejere, der ønsker at lægge dræn på egen grund, skal de huske, at tilslutning til fællesdrænet skal udføres af en autoriseret kloakmester og grundejerforeningen skal tilsendes en ”attest” fra kloakmesteren. Husk desuden at overholde reglerne for drænets afstand til sivebrønd, skel m.m.
Grøften holder stadig bestyrelsen beskæftiget. 2 gange i løbet af året har det været nødvendigt at grave udløbet fri på stranden. Der er i 2017 ofret i alt kr. 9.000 på denne post, hvoraf halvdelen skal dækkes af Kragøre Grundejerforening.
Højvandsdiget ved Søgården og Sejer Strande har virket efter hensigten under vinterens storme. Dog har diget sat sig, og skulle forhøjes, og ral skal tilbage på forstrand som ralfodring. Derfor vil vedligeholdelsesbidraget i 2018 blive øget med 50% til 30.150 fra 20.100 pr. år. Digelaget holder i år generalforsamling den 22. april, altså i morgen. Jens Blemmer opstiller til generalforsamlingen, og vi håber han bliver valgt ind i bestyrelsen.
Renovation, storskrald og grenaffald ligger i øvrigt i kommunalt regi, så det kan man læse nærmere om i den grønne folder (og i landliggeren). Regnskabet vil Niels vende tilbage til, så det vil jeg ikke kommentere. Dog glæder det mig at bestyrelsen har overholdt budgettet for 2017, samt at vi igen har en positiv kapitalkonto – men vi har stadig en yderst sårbar økonomi.
Metaldetektor Jeg vil minde om, at foreningen har en metaldetektor, som jo gør det lettere at finde skelpælene. Den er til udlån til medlemmer mod behørig kvittering. Den kan lånes hos Lis Henrichsen, der bor Pilekrogen 10.
Udsendelse af referat Bestyrelsen har jo besluttet, at vi udsender generalforsamlingsreferater og anden aktuel information som e-mail, til de medlemmer hvis e-mail adresse, vi har. Dette kræver naturligvis, at vi har medlemmernes e-mail adresser, så de der er interesserede, bedes sende deres e-mail adresser til formanden.
Hjemmeside Foreningen har en hjemmeside på: www.sjaellandsodde.dk/Hyldebo. Vi opdaterer den med relevant information, efterhånden som informationen foreligger.
Tømning af septiktanke sker for sommerhusejerne hvert 3. år. Det skete sidst i 2017, så der er tømning igen i 2020. Vær opmærksom på reglerne for dæksler. I dag må de højst veje 25 kg. Mere om dette kan findes på www.odsherredforsyning.dk. Husk også at beskære så slamsugeren kan komme frem på vejen og man kan få adgang til septiktanken.
Kommunens kloakeringsaktiviteter Kommunen har genoptaget kloakeringen i 2017. Planerne for kloakering fastslår nu, at vores område bliver kloakeret i perioden 2026 - 2042, dvs. der er endnu ikke nogen konkrete planer.
Vandværket Vores vandværk, Yderby Lyng Vandværk holder i år generalforsamling den 26. maj kl. 10.30. Jeg vil anbefale grundejerne at møde op til denne generalforsamling, de altid har et spændende indhold og som afsluttes med smørrebrød, øl vand og snaps. Vandværket har gennem det sidste år arbejdet med at indføre et RO-anlæg, dvs. et anlæg baseret på omvendt osmose, således at kalk, magnesium og salt fjernes fra vandet inden det sendes ud til forbrugerne.
Foreningens vedtægter Hvis der er nogen, der mangler foreningens vedtægter, kan de hentes på hjemmesiden eller fås ved henvendelse til bestyrelsen.
Generalforsamlingen i 2019 bliver den 13. april
Afslutningsvis vil jeg benytte lejligheden til at takke bestyrelsen for samarbejdet i det forløbne år. Jeg håber, generalforsamlingen bakker op om bestyrelsen, så vi kan forsætte vores arbejde.
|